Ce este democratia


Democraţia este o soluţie de compromise pentru o guvernare absolutistă. Nu este nici pe departe un sistem perfect, însă este mai bun decât regimurile totalitare.

Democraţia este un sistem în care toţi oamenii sunt “liberi”. Libertatea este o iluzie menită pentru a ademeni clasele de jos şi de mijloc. Nimeni nu este liber, căci toţi depindem de cineva, şi în primul rand de Dumnezeu. Depindem şi de directori, de părinţi etc.

Egalitatea dintre oameni în faţa legii este unul din aspectele positive ale democraţiei. Orice om, indifferent de statutul social, trebuie să suporte faptele sale în aceeaşi măsură ca ceilalţi. Din păcate însă, acest principiu este deseori încălcat.

Societatea democratică este construită pe baza capitalismului, deci pe baza banilor. Banii conduc şi ei decid. Într-o societate democratică este uşor să pui mâna pe ei şi să conduci, căci cine are bani, are putere. Astfel băncile au un rol important de spus în politica mondială, la fel şi firmele de medicamente.

Democraţia este, ca şi comunismul, o utopie, căci omul va încerca întotdeauna să aibă mai multă putere ca ceilalţi. Este o mască care ascunde puterea elitelor, bogaţilor, care conduc societăţile democratice.

Mass-Media este un important instrument pentru pervertirea oamenilor. Prin băşcălie, discriminare şi alte mijloace, televiziunea ne pregăteşte pentru a fi supuşi celor cu bani.

Mass-Media are tendinţa de a schimba opiniile oamenilor şi de a le încet-încet dorinţa de a mai participa la conducerea societăţii, dorinţă îndeplinită în democraţie de votul universal.

Poporul este folosit pnetru a aduce la putere pe marionetele celor ce controlează televiziunea şi băncile, deci opinia şi banii poporului. Lumea este plina de exemple care intaresc acest fapt.

Fraternitatea este şi ea o iluzie, un miraj. Societăţile democratice tind să creadă că au duşmani. Omul este păcătos din fire, el deseori judecă alţi oameni altfel decât ar trebui şi trage concluziile greşite.

Democraţia tinde să distrugă şi religia. Principiile democratice au fost inventate de oameni laici (Voltaire, Rousseau) şi ea tinde să atace creştinismul prin scandaluri mediatice şi cultură ateistă intoxicantă, innoculată nouă de televizor. Creştinismul se stinge încet-încet din minţile oamenilor, în locul lui venind “libertatea absolută” a cetăţeanului, care poate fi ateu, homosexual, bisexual. Astfel, Biserica ajunge să “încalce drepturile omului” prin predici împotriva homosexualismului şi ajunge un “duşman”, cu tendinţe “fasciste”.

Societăţile musulmane însă nu au fost încă atinse de democraţia adevărată, cea a Vestului, de aceea ele se opun celor ce, în prezent, conduc societăţile democratice. Astfel, cei ce conduc opinia publică şi armata au creat un nou duşman: Islamul. De aceea armatele Vestului au invadat ţările islamice.

Democraţia nu poate funcţiona decât dacă toţi oamenii ar respecta adevăratele valori (onestitatea, cinstea etc.) . Ea are ca scop bunăstarea omului, însă unii, mai puţini, profită de libertăţile oferite şi de puterea banului pentru a se impune în secret şi a conduce în mod totalitar din umbră.

Democraţia este astfel un sistem utopic, a cărei ideologie este respectată doar în parte, dar care nu poate fi înlocuit cu unul mai bun.

Reclame

Despre andreigreceanu

Sunt un tanar din Romania. Am facut acest blog pentru a descrie niste situatii, pentru a arata dezastrul intelectual si nu numai din aceasta tara. Cred ca generatiile tinere ar trebui sa se ridice si sa faca ceva in aceasta tara, in loc sa plece din ea. Daca toti tinerii vor pleca din tara, cine va mai ramane cu initiative, cu reforme? Si vorbesc de toate domeniile, desi eu ma axez in principal pe politica si literatura. Eu cred in democratie suficient de mult cat sa-mi doresc ca ea sa functioneze si suficient de putin pentru a nu-mi face iluzii cu privire la limitele ei. Ma consider si eu un roman, si inca unul care vrea sa schimbe ceva in tara lui. De acum, mult nu pot sa fac, insa am o arma foarte importanta: scrisul. Imi place literatura, dar am gust si pentru politica. Interesanta combinatie, nu-i asa? Vreau sa imi croiesc un viitor in Romania. Pentru toti tinerii care gandesc ca mine si pentru cei ce inca cred ca mai bine e sa pleci in strainatate decat sa ramai si sa ajuti aceasta tara, eu va scriu. Va scriu si celor ce aveti un loc de munca, sunteti romani cinstiti si vreti o schimbare in bine. Va scriu tuturor celor interesati de literatura, tuturor celor care s-au saturat de lipsa de cultura modernista si vor o intoarcere la vechile valori, la valorile universale.
Acest articol a fost publicat în Eseuri politice și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Ce este democratia

  1. A.A.S. zice:

    Bravo bossarel!Stiu de unde sa ma inspir(inspir doar)cand am vreo tema.:))

  2. Ai putea face un articol si despre societatea islamica. In unele privinte, este cu mult inaintea noastra.

  3. Ai putea face un articol si despre societatea islamica. In unele privinte, ea este cu mult inaintea democratiei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s