Momentul de cotitură


boston_tea_party_1_md

In 1773, la ceva timp după abrogarea unei taxe de timbru pe ziare şi orice publicatii, taxa introdusă de guvernul englez fără asentimentul coloniştilor americani afectaţi de ea, un grup de orăşeni costumaţi in indieni au atacat o navă englezească plină cu ceai, ancorată în portul Boston.
Motivul: englezii aveau monopol pe ceai şi doreau să le vândă americanilor ceaiul lor, iar americanii nici că voiau să audă de asta.

La noi în ţară ni s-au impus din pix, prin ordonanţe de urgenţă niciodată discutate în Parlament sau în spaţul public, tot felul de taxe abuzive. In 2014. Tot la noi ni s-a băgat pe gât, precum ceaiul englezesc, o mass-media aservită şi ticăloşită.

Să aruncăm peste bord cutiile cu ceai şi să ne luăm libertatea înapoi!

Chiar dacă am ratat cu o săptămână şi ceva posibilitatea de a merge la vot, îi îndemn pe toţi ceilalţi care vedeţi acest post şi care n-aţi votat să o faceţi. Nu-i lăsaţi să ne bage pe gât ce vor ei. Englezilor nu le-a mers cu americanii. De la o piaţă de desfacere a Imperiului Britanic, SUA este acum o superputere. Noi de ce să nu renaştem, de ce să nu progresăm şi noi în sfârşit ?

Suntem în faţa unui moment crucial. Sistemul ticăloşit, putred, fetid al relaţiilor mafiote, al intereselor micilor grupuri de afacerişti de carton, Statul căpuşat şi controlat de lichele comuniste, de oameni care nu înţeleg să respecte o regulă, care împing, prin autoritanismul pe care vor să-l impună, România înspre stepele asiatice, dominate de regi, ţari, împăraţi roşii sau nu ş.a.m.d., toată această maşinărie infernală se luptă cu noi. Cu ţara. Cu oamenii care vor democraţie.

Se luptă cu cei care vor ca România să facă odată parte din Europa. Să avem în conştiinţa noastră, dar şi în conştiinţa funcţională a statului, valorile şi reperele occidentului, bazate pe dreptul roman, înălţate de creştinism, perfectate de iluminism, testate de atâtea dictaturi şi războaie cumplite, care au răzbit şi au dat lumii un sistem al libertăţii şi al prosperităţii : UE, prima putere economică de pe Pământ.

 

 

Despre andreigreceanu

Sunt un tanar din Romania. Am facut acest blog pentru a descrie niste situatii, pentru a arata dezastrul intelectual si nu numai din aceasta tara. Cred ca generatiile tinere ar trebui sa se ridice si sa faca ceva in aceasta tara, in loc sa plece din ea. Daca toti tinerii vor pleca din tara, cine va mai ramane cu initiative, cu reforme? Si vorbesc de toate domeniile, desi eu ma axez in principal pe politica si literatura. Eu cred in democratie suficient de mult cat sa-mi doresc ca ea sa functioneze si suficient de putin pentru a nu-mi face iluzii cu privire la limitele ei. Ma consider si eu un roman, si inca unul care vrea sa schimbe ceva in tara lui. De acum, mult nu pot sa fac, insa am o arma foarte importanta: scrisul. Imi place literatura, dar am gust si pentru politica. Interesanta combinatie, nu-i asa? Vreau sa imi croiesc un viitor in Romania. Pentru toti tinerii care gandesc ca mine si pentru cei ce inca cred ca mai bine e sa pleci in strainatate decat sa ramai si sa ajuti aceasta tara, eu va scriu. Va scriu si celor ce aveti un loc de munca, sunteti romani cinstiti si vreti o schimbare in bine. Va scriu tuturor celor interesati de literatura, tuturor celor care s-au saturat de lipsa de cultura modernista si vor o intoarcere la vechile valori, la valorile universale.
Acest articol a fost publicat în Eseuri politice și etichetat , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s