Mocirla electorală


La doar câteva luni înaintea alegerilor parlamentare, forţele Partidului Unic se pregătesc deja să înroşească România cu totul. Cioloş e un mieluşel numai bun de sacrificat; nici nu behăie prea mult, nici n-are vreun păstor să-l apere de lupi.

După aproape un an de guvernare (pseudo)tehnocrată, pesedeii deja au sevraj şi vor să se întoarcă la a avea toată puterea. Nu le e de ajuns că au cozile de topor Dâncu şi Tobă vârâte bine în guvern. Nu le e de ajuns că l-au dat jos pe Alexandrescu şi că au scăpat de creştin-democratul Bostan, singurii miniştri de dreapta pe care i-a avut Cioloş. Trebuie daţi afară cu totul. Fiecare din ei. Duşmanii.

Însă PNL-ul este atât de incompetent, încât nici să se autosaboteze nu poate. Blaga şi Gorghiu sunt atât de şterşi, de mediocri, de penibili, de insignifianţi, încât nici nu te mai scârbesc. Ai uitat pur şi simplu de ei. Aşa încât PNL nu se prăbuşeşte în sondaje, iar PSD nu poate acoperi prin limbricul ALDE gaura de 10% între ei şi majoritatea parlamentară. Mai ales că, teroare! Băsescu s-ar putea să fie factorul sine qua non al viitoarei guvernări!

În acest sens sare în ajutor Bogdan Diaconu. Supărat pe Dragnea şi dorind să-l aibă la mână, să rămână (sic!) relevant, Ponta şi-a vârât apropiaţii în PRU, acest partid de mâna a şaptea, care pledează pentru o Rusie… pardon, Românie unită. Curat murdar! Devine din ce în ce mai clar că pesedeii şi-au dat seama că, deşi sunt îndeajuns de comunişti, nu sunt şi îndeajuns de naţionalişti încât să refacă binomul ideologiei lui nea Ceaşcă. Un PRU care ar intra în parlament le-ar asigura pesedeilor guvernarea, chiar dacă vor fi nevoiţi să-l bage în seamă pe Ponta pentru încă 4 ani. Un preţ mic de plătit, pentru a se asigura că Băsescu sau USR ar rămâne fără relevanţă.

Foarte mic şi dacă ne uităm la electorat. Căci despre el vreau să vorbesc în articolul acesta. Românul de rând, din gura scării sau a prispei, eventual purtător de hanorace adidas, nu caută s-o ducă mai bine. Căci l-ar responsabiliza. El caută să i se dea. Ce? Panem et circenses. PSD dă panis-ul, PRU dă circenses-ul. Ce mai deal! Şi Ponta pe amândouă, că el e mereu mai eficient. (vezi MTO-ul)

Adevărul este că, după 45 de ani de comunism şi 25 de ani de tranziţie, românul a rămas cu 0% cultură politică. A rămas, din românul ăla, aşa cum era el, de dinainte, doar o superficială pojghiţă. Sub ea, se află o oribilă confuzie. Şi, neputând să facă ordine în acest strat gros de confuzie, românul apelează la stratul superficial. Acolo unde se găseşte pupatul de icoane (credinţa şi-o pune mai degrabă în lemn şi-n aghiasmă decât în Dumnezeu), ura de unguri (veşnică printre munteni, mult mai puţin printre transilvăneni), ura de Europa (ne-au colonizat, suferim din cauza lor, noi i-am învăţat latină etc.), lipsa de respect pentru reguli (ce vreţi şi voi, ăştia, bă, cu legalitatea voastră? Lăsaţi-ne să furăm, fiecare cât poate), dorinţa de a avea puţin, dar măcar pe nemuncite (nu aşa ne-a obişnuit comunismul?).

Această masă uriaşă de români e victima PSD-ului, a PRU-ului, a ALDE-ului… din ce în ce mai mult pare că şi ultima rezervă a PMP tot din partea asta vine… Mari consumatori de show, aceşti oameni votează cu ăla mai simpatic. Le zice Gâdea care e ăla simpatic, staţi liniştiţi.

Desigur, veţi sări: da, aşa sunt ţăranii ăştia, vai de viaţa lor, habotnici ignoranţi! Noi, de la oraş, suntem luminaţi!

Numai că ţăranii autentici, ăia care şi-au păstrat rădăcinile ţărăneşti şi nu au fost compromişi de tăvălugul comunisto-tranziţional, gândesc mai simplu şi mai bine decât orăşenii cei luminaţi. Căci orăşenii noştri în cea mai mare parte înţeleg să fie la fel de superficiali, dar fix pe dos decât concetăţenii lor cu hanorac adidas.

Adică: urăsc Biserica (preoţii naibii cu maşini scumpe şi biserici aurite=> Biserica e o hoaţă, Dumnezeu nu există), iubesc toate minorităţile doar pentru că există (să nu care cumva să zică cineva ceva ce nu sună bine despre următoarele categorii: A,B,C,D,E,F,G,H,I,J… dar de Z, care sunt 80-90% din populaţie, puteţi zice ce mama voastră doriţi), iubesc Europa, dar nu valorile ei bazate pe tradiţia iudeo-creştină, greco-romană şi renascentistă (ptiu, drace, nu), ci „ismele” UE şi globaliste, începând cu antiamericanismul şi terminând cu progresismul, le plac extrem de mult regulile absurde ale corectitudinii politice (ai grijă să spui african-american, nu afro-american, că altfel e de rău, lipsă de respect faţă de cetăţenii de culoare). Această masă de obicei… nu prea votează. Da. Dar când o fac, ei caută tot „oameni simpatici”. Ideologie? Idei? Direcţie politică? Bah. Ideologie=extremişti [de dreapta][1]. Noi vrem PRAGMATISM. Slavă ţie, stea curată, pragatismul. Nicuşor Dan este supereroul acestor votanţi. Partidul lui, organizat pe principiul „eu sunt Batman, voi sunteţi Robinii mei, cam atât”, vrea să salveze România, dar n-are nici organizare, nici statut, nici ideologie, nici idei. Doar „oameni noi”. Pentru orăşeni, nou=bun, mereu şi veşnic.

Aşa că să nu ne uimească faptul că România este, momentan, incapabilă să scoată la liman o forţă politică digerabilă. Că niciodată politica nu va fi de vis. Dar „digerabil” este vârful la care se poate ajunge în privinţa vieţii sociale. Mereu. Nu „ideal”, nu „perfect”, nu „Europa Unită/Reichul de 1000 de ani”. Românii pot să se deştepte. Cu tot comunismul, cu toată nebunia tranziţiei, românul nu-i tâmpit şi nici pierdut. Aceste două categorii sunt generice. Unul cât unul, românii pot evada din aceste generice; dar trebuie ca aceste generice să fie recunoscute şi condamnate. Altfel, aceste două categorii vor continua pendularea politică a nulităţilor şi hoţomanilor.

România este prinsă între 2 milenarisme. Milenarismul dacic, naţionalistoid, comunistoid, al poporului veşnic frumos, veşnic persecutat şi veşnic cu făină şi ulei în dulap, şi milenarismul globalist, progressive, liberal, de Obamalovers, al celor „luminaţi” de becul ecologic al corectitudinii politice. Care funcţionează exact ca un bec ecologic: ne minte că salvează lumea, dar are otravă înăuntru. Şi când se sparge, iese urât. Vezi Trump.

 

PS: s-au confiscat toate simbolurile. Nu poţi fi creştin şi credincios, că te compară cu pupătorii de moaşte pesedei. Nu poţi fi patriot, că vor zice că eşti în PRU. Nu poţi crede într-o economie liberală, că ne va veni în cap tuturor imaginea lui Blaga&Gorghiu. Nu mai poţi fi nimic.

[1] O contradicţie în termeni, de altfel

Despre andreigreceanu

Sunt un tanar din Romania. Am facut acest blog pentru a descrie niste situatii, pentru a arata dezastrul intelectual si nu numai din aceasta tara. Cred ca generatiile tinere ar trebui sa se ridice si sa faca ceva in aceasta tara, in loc sa plece din ea. Daca toti tinerii vor pleca din tara, cine va mai ramane cu initiative, cu reforme? Si vorbesc de toate domeniile, desi eu ma axez in principal pe politica si literatura. Eu cred in democratie suficient de mult cat sa-mi doresc ca ea sa functioneze si suficient de putin pentru a nu-mi face iluzii cu privire la limitele ei. Ma consider si eu un roman, si inca unul care vrea sa schimbe ceva in tara lui. De acum, mult nu pot sa fac, insa am o arma foarte importanta: scrisul. Imi place literatura, dar am gust si pentru politica. Interesanta combinatie, nu-i asa? Vreau sa imi croiesc un viitor in Romania. Pentru toti tinerii care gandesc ca mine si pentru cei ce inca cred ca mai bine e sa pleci in strainatate decat sa ramai si sa ajuti aceasta tara, eu va scriu. Va scriu si celor ce aveti un loc de munca, sunteti romani cinstiti si vreti o schimbare in bine. Va scriu tuturor celor interesati de literatura, tuturor celor care s-au saturat de lipsa de cultura modernista si vor o intoarcere la vechile valori, la valorile universale.
Acest articol a fost publicat în Eseuri politice și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s